Bedrijfsbezoek Planon

Op 12 november 2021, precies tegelijk met de persconferentie waarin de nieuwe covid maatregelen bekend werden gemaakt, konden we gelukkig nog deelnemen aan een hele leuke activiteit. 

We waren te gast bij Planon waar Pierre Guelen ons heeft ontvangen op deze mooie locatie. Planon houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van software ten behoeve van gebouwenbeheer.

Na de hartelijke ontvangst met een welkomstdrankje konden we plaats nemen in het Auditorium. Pierre vertelde op inspirerende wijze over de missie van Planon en over zijn"reis" van eenmanszaak tot een bedrijf van bijna 1.000 medewerkers. Pierre vergelijkt de ontwikkeling van Planon met een mooie quote van Gerry Griffin (Apollo Flight director): "We wanted to go to the moon to see if we could make the journey. Trying to do so was the best time of our lives." Hetzelfde geldt voor Planon, om wereldmarktleider te worden zijn er veel hobbels overwonnen en dat was enorm gaaf om mee te maken, aldus Pierre.

Het einde van de presentatie werd nog even verstoord door robothond Bello, maar Bello bleek uitstekend te kunnen luisteren. 

Een van de vragen aan het einde leidde nog tot een bijzondere quote: 'Het maakt niet uit of je zakelijk succesvol bent of failliet bent gegaan, zolang je maar met opgeheven hoofd over de Wijchense kermis kunt lopen, heb je het goed gedaan!'

Na de presentatie van Pierre is de groep in drieën verdeeld en kregen we een rondleiding door een gedeelte van het pand. Voor Planon moet het kantoor juist aanvoelen als een uitje in plaats van een werkplek. Dat blijkt wel uit de stijlvolle inrichting van de centrale hal. Je waant je in een jungle waar je zomaar een neushoorn tegen het lijf kunt lopen! Bovendien zijn natuurlijk de meest moderne 'snufjes' aanwezig in het pand. Wanneer moet een bureau wel of niet schoon gemaakt worden?  Welke prullenbakken moeten geleegd worden? Waar is de koffie bijna op? Zomaar een paar vragen waarnaar Planon mooie oplossingen voor ontwikkeld.

Vrijwel alles wordt gemeten ten behoeve van het optimale beheer van gebouwen. Maar er bestaat ook enorm veel aandacht voor de gezondheid en het welzijn van alle medewerkers zodat deze zich met veel enthousiasme in blijven zetten. Er wordt heel veel georganiseerd en gefaciliteerd, maar pas op... Als er aan het eind van de week blijkt dat er meer mensen met de lift dan met de trap zijn gegaan.... geen frikadellen op de vrijdagmiddag borrel in de Beach Bar :-)

Tot slot willen we zeker nog even vermelden dat Planon alle hapjes en drankjes verzorgd heeft voor onze Businessclub. Namens alle leden, ontzettend bedankt voor het enorm leuke bedrijfsbezoek!