Kölner Haie

In de winterstop ligt het voetbal dan wel stil, maar is er volop wintersport te beleven! Een van de meest spectaculaire sporten is natuurlijk het ijshockey. 

Dus op vrijdag 17 januari 2020 zijn we met een kleine 40 man vertrokken naar Keulen, de thuishaven van de Kölner Haie. Ons lid Bufkes Wijchen was verantwoordelijk voor de heerlijke broodjes onderweg en ook Van Eldijk Horeca & Maaltijden had spontaan nog de nodige vitamientjes geregeld.

Natuurlijk was ook voorzien in een drankje voor de eerste dorst in de 2 uur durende busreis verzorgd door Taxi Van Dijk. Eenmaal ter plaatse bleek wel dat het ijshockey echt een grote sport is in Duitsland, want de wedstrijd vond plaats in de goed gevulde LANXESS Arena met een capaciteit van meer dan 18.000 plaatsen.

En als het gaat om eten en drinken dan zijn de Duitsers daar moeilijk in te overtreffen dus ook in het stadion konden we volop genieten van de nodige versnaperingen en het smakelijke bier.

De wedstrijd begon om 19:30 maar vooraf vond nog een spectaculaire opening plaats. Zie ook onderstaande impressie filmpje.

 

Na een 0-2 achterstand in de eerste periode tegen de Augsburg Panthers kwamen de Kölner Haie in de tweede periode goed terug naar 2-2, maar werd de wedstrijd in de derde periode toch beslist in het voordeel van de Augsburg Panthers. 2-3.

Al met al gaaf om deze wedstrijd mee te mogen maken en na afloop hebben we nog even de binnenstad van Keulen verkend waarna we weer veilig met de bus naar ons Wijchen zijn thuisgebracht.