Reis Split Kroatië

Split businessclub reis 2024         

Vrijdag 12 april was het dan zover.
Met liefst 104 leden van onze Businessclub naar Kroatië. Een goede communicatie  vooraf zodat 
iedere deelnemer ontzorgd en heerlijk relaxed aan de reis kon beginnen. Met 2 bussen vertrok het gezelschap vanaf de “Meulenberg” richting Flughafen Düsseldorf. Eurowings vloog het gezelschap naar Split. Ons verblijfadres, het Radisson Blu hotel, had het prima voor elkaar............
Ontvangst met een drankje en met een uitgebreid buffet met voor ieder wat wils.
Het 5 sterren hotel, met binnen- en buitenzwembad, beschikte over een grote bar en een groot terras met uitzicht over de zee. Dit was de eerste avond al genieten.

De volgende ochtend was er een rondleiding door het centrum van Split. Het hart van Split wordt gevormd door het paleis van Diocletianus. Het is een van ’s werelds meest
indrukwekkende Romeinse monumenten. Het paleis staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Nadat we met z’n allen meerdere terrasjes bezocht hadden, wandelden we richting de haven waar een indrukwekkend zeilschip op ons lag te wachten.
Onder het genot van een hapje, drankje en muziek hebben we genoten van de mooie
uitzichten langs de kust. In de avond bezochten we het “Het Plein van de Republiek”.
Doel was het restaurant Baljamontie, vernoemd naar een populaire burgemeester van Split.Een super locatie met een prachtig uitzicht op de Riva-haven. Een gezonde salade als voorgerecht, aansluitend een goede combinatie van een heerlijk stukje perfect bereid rundvlees met een mooie decoratieve bijlage. Afsluitend met een smakelijk nagerecht was het wederom genieten. Mede door het nuttigen van de goede wijn kwam de stemming er goed in te zitten, waarna onze huis disjockey hier nog een schepje boven op deed met zijn altijd passend repertoir. Fantastisch!!

Zondagochtend, na weer een heerlijk ontbijt, brachten de transfers ons naar Bospark Marjan. Een unieke groene oase nabij het centrum van Split waar de mogelijkheid 
was om dit met de fiets te verkennen. Aan de kwaliteit van de fietsen viel niet te tornen. Prima kwaliteit fietsen zodat ieder het hoogste punt van het park via de Marangunicevo Šetalište kon beklimmen. Na deze intensieve uurtjes was een terrasje zeer welkom.
De lunch deze middag was bij Mandrach Bar/Food restaurant, schitterend gelegen aan één van de havens. 
Genietend van het heerlijke weer, goede wijnen werd er een heerlijke lunch voorgeschoteld. Vooraf heerlijke gerechten van kaas, vleeswaren en vis.
De keuze van het hoofdgerecht bij deze lunch bestond uit vlees en vis.
Een heerlijke gekruide aardappel variatie maakte deze lunch compleet. Heerlijk!!
Op het programma stond een voetbalwedstrijd van Hajduk Split.
Helaas door ongeregeldheden bij voorgaande wedstrijden kreeg de club een disciplinaire straf opgelegd n.l.: 2 wedstrijden voetballen zonder publiek. Het hardste gestraft werden hierdoor uiteraard de 104 hooligans uit Wijchen.
Gelukkig zijn onze businessclubleden zo innovatief dat deze activiteit door ieder passend werd ingevuld.
Het diner stond op de planning bij, op de steile rotsen gelegen, Restaurant Adriatic. Tevens genietend van het panoramisch uitzicht van 270° over de nabij gelegen eilanden. Weer mochten wij genieten van de Kroatische specialiteiten. De gelegenheid om de avond/nacht op eigen houtje in te vullen, werd volop
gebruik van gemaakt. 

De maandagochtend om 9.30 uur stonden de transfers weer klaar om de leden naar het vliegveld te brengen. Eerst nog gebruik makend van het goed verzorgd ontbijtbuffet, zodat we nog een buffertje voor de reis konden opslaan. 
Wat waren we weer een mooie groep met z’n allen. Mooie mix van personen maakt zo’n trip steeds weer bijzonder. 
Een topweekend in deze prachtige stad, waarbij iedereen aangenaam verrast was door de schoonheid van de stad en de omgeving en vriendelijkheid van de inwoners.
Het was een geslaagde trip die mede door het prachtige weer nog lang zal nablijven.
Op naar het volgende jaar!!