Heracles vs Sparta

 

Op deze frisse 2 december vertrokken we met 53 personen naar Almelo.
De wedstrijd Heracles- Sparta werd deze avond gespeeld in het Erve Asito stadion. 
In 2015 werd het stadion gemoderniseerd en uitgebreid van 8.500 plaatsen naar 
12.080 plaatsen. In Almelo werden we hartelijk ontvangen door algemeen directeur Rob Toussaint die veel leden kende van zijn periode bij o.a. NEC en ook niet onbekend in het Wijchense. Het genieten begint al voordat de spelers aan de aftrap beginnen. In de mooie Businessclub met een buffet restaurant werd het Heineken bier goed genuttigd. Met een fantastisch buffet, met voor ieder wat wils, werden de magen gevuld. Was ook nodig want we hadden een lange avond voor de boeg.
Dan de wedstrijd, want daarvoor zijn we tenslotte naar Almelo gereisd. Met winterse temperaturen zaten we samen in Vak LL. Mooie plaatsen in dit gezellige knusse stadion.
In een uitverkocht stadion verzuimt Heracles de kansen af te maken en gaat onderuit tegen Sparta Rotterdam. 0-1
Dus Heracles heeft de overwinning op Almere City( een week eerder) geen goed vervolg kunnen geven.
Een zure nederlaag voor Heracles. De Almeloërs waren, op de openingsfase na, de betere partij op Erve Asito. Een fout van verdediger Sven Sonnenberg, een speelronde eerder nog één van de beste spelers aan Almelose zijde, kostte de ploeg van trainer John Lammers uiteindelijk de punten. Ook omdat Heracles ditmaal zelf niet scherp genoeg was in de afronding.
De gezelligheid was er na de wedstrijd, die overigens pas om 21.00 uur begon,  niet minder om. Een gezellige disjockey wist de stemming er wel in te houden. Samen hadden we het voortreffelijk naar ons zin. Samen gingen we om 01.30 uur weer richting Wijchen. Met een ingelaste plaspauze op de terugweg arriveerden we rond  03.30 uur weer bij de Meulenberg.

Samen uit samen thuis.