Bedrijvenbezoek Eromesmarko

2023
BEDRIJFSBEZOEK EROMESMARKO
PRESENTATIE DOOR BUSINESSCLUBLEDEN / ADVOCATEN BIJ PLEK BIJ FLOOR

Op vrijdag 10 februari waren wij met onze businessclubleden welkom bij een oer Wijchens bedrijf, Eromesmarko. Ondanks het vroege tijdstip van 15.00 uur waren er 60 aanmeldingen die zéér geïnteresseert waren in de presentatie van Jeroen ter Weeme, directeur van Eromesmarko. Eerst kwam de geschiedenis van Eromes aan bod waar de oudere onder onze leden mee zijn opgevoed. 
Denk aan de Meshallen.
EromesMarko biedt de oplossing voor elk type onderwijs.
Zij geloven dat anders kijken en anders doen leidt tot nieuwe oplossingen. Oplossingen waarbij onderwijsmeubilair méér is dan een tafel of stoel om aan te werken. Samen met onderwijsinstellingen ontwikkelt Eromesmarko creatieve inrichtingsconcepten, die bijdragen aan onderwijsvernieuwing en  verbetering. Zij maken de leeromgeving uitdagend, flexibel en duurzaam.

Uitgangspunt bij alle ontwerpen is een gunstige levenscyclusanalyse (lca) oftewel: zo min mogelijk milieubelasting van grondstof tot afval. Zij ontwerpen met een minimum aan materialen die 100% recyclebaar, eenvoudig te scheiden, oneindig herbruikbaar of onschadelijk af te breken zijn. Steeds vaker verwerken zij gerecyclede en biobased grondstoffen in hun ontwerpen. Zo hebben bijvoorbeeld de populaire Loft-tafels frames van afvalstaal en poten van resthout, en zijn zitting en rug van hun Volta en Delta stoelen gemaakt met een bio-composiet van suikerbieten en mais, versterkt met jute. De rondleiding in de moderne fabriek van Eromesmarko was een verademing. Oude schoolbankjes die opgesteld waren in een klein museum een moderne productielijn of compleet vervaardigde school-
meubels van gerecycled materiaal. Dank Eromesmarko. Op naar de volgende activiteit.
Het merendeel van de leden ging met de fiets richting Havenweg. Waar onze sponsor “Plek bij Floor” een heerlijk winterbuffet  presenteerde. Uiteraard ontbrak het niet aan een drankje.
Hier op aansluitend hadden onze advocaten, Bram Jansen en Tim Bueter van REX advocaten een boeiende presentatie. Bram ging ook in op de manier hoe REX advocaten betrokken is geraakt bij de Businessclub waarbij ook nog  leuke foto’s van diverse activiteiten op het scherm voorbij kwamen. Het verzekeringsrecht en letselschade werd door deze specialisten vakkundig weergegeven. Het verhaal van de vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat (het geheim van de spermadonor) was interessant om naar te luisteren.
De finishing touch was voor Roel Kop van KOP advocaten.
Samen met zijn charmante collega Daniëlle werd het arbeidsrecht leuk en met interactie belicht. Met interessante casussen kwamen er vragen vanuit de groep waardoor er vol op gediscussieerd werd.
De avond ging met een drankje en hapje nog lang en gezellig door.