Valencia 2019

De jaarlijkse Businessclub voetbalreis had dit jaar het zonnige Valencia als bestemming. Op 12 april zijn we met een grote groep van maar liefst 71 heren vertrokken. Onze bus stond al vroeg in de ochtend klaar en tegen 8 uur zat iedereen op z'n plekje in de bus. Het blijft nog altijd een bijzonder moment als alle deelnemers aankomen. Handen schudden, een kort praatje met veelal bekenden, maar ook weer nieuwe gezichten. De sfeer zit er al meteen in.

Bij aankomst in de luchthaven van Dusseldorf bleek dat het reizen met zo'n grote groep niet altijd helemaal soepel verloopt ;-) Eerder hadden we al een deelnemer die het paspoort van zijn vrouw had meegenomen, maar dit jaar besloot iemand zijn paspoort maar gewoon thuis te laten. Wellicht nog niet zo vaak gevlogen... Gelukkig is hij wel in bezit van een snelle auto en een lieve dochter, zodat het paspoort nog nagebracht kon worden. Ook het inchecken van 4 personen met exact dezelfde voor- en achternaam in het paspoort, bleek niet echt gebruikelijk, maar uiteindelijk is iedereen veilig aangekomen in Valencia.

Met het AWC Businessclub logo in de hand stond onze hostess Melissa ons al op te wachten om te vertrekken naar het hotel. Een uitstekend hotel en met 23 graden in het zonnetje eerst met z'n allen een welkomstborrel gedaan inclusief echte Spaanse hapjes.

 

Een klein uurtje later konden we al vertrekken naar 'Estadio Mestalla'. Dit is het oudste stadion van Spanje en ademt een echte voetbalsfeer. En toen er iemand op de stoel van de koning mocht zitten, barstte het Wilhelmus al snel los, hetgeen voor enigszins opgetrokken wenkbrauwen zorgde bij onze gidsen...

Natuurlijk ook kleedruimtes, prijzenkast, en perskamer mogen bezichtigen en daar maar meteen een mini-persconferentie gehouden over AWC. Al met al een erg leuke rondleiding!